Kötelező biztosítás

Kötelező biztosítás minden mennyiségben, amit kötelezően tudni kell.

>> KGFB 2010

Linkelj!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Friss topikok

Kötelező biztosítás fizetése 2011-től teljesítmény után

2009.10.10. 16:27 KötelezőGuru

Teljesítmény után fogunk kötelező biztosítást fizetni 2011-től

 

Forrás: www.totalcar.hu

Jövőre még az autó hengerűrtartalma, viszont 2011-től már a motor teljesítménye alapján kell a kötelező biztosítást fizetni, a bonus-malus besorolás lényege viszont változatlan marad - az ezekről szóló két pénzügyminiszteri rendelet a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.
hirdetés

A teljesítmény alapú besorolást az indokolja, hogy egyre kisebb hengerűrtartalommal tudják a motorok ugyanazt a teljesítményt nyújtani, a nagyobb teljesítmény pedig - rendszerint - nagyobb veszéllyel, és így több kárral is jár.

A parlament az idén nyáron fogadta el a törvényt, amely jövő év első napjától váltja fel az addig hatályos, 2004-ben született kormányrendeletet. Így magasabb - törvényi - szintre kerül a kötelező biztosítás szabályozása, viszont a törvény a részletszabályok meghozatalát a pénzügyminiszterre bízza. A most megjelent egyik rendelet a gépjármű kategóriákat határozza meg. A pénzügyminiszteri rendelet két táblázatot is tartalmaz, az egyiket jövőre, a másikat azt követően kell alkalmazni. A jövő évi besorolás megegyezik az eddigivel, vagyis a kötelező biztosítás szempontjából a személyautókat és a motorkerékpárokat a motorjaik hengerűrtartalma alapján kell besorolni.
 

Forrás: www.totalcar.hu

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás kötelező kgfb kötelező biztosítás bonus malus

A bejegyzés trackback címe:

https://kotelezo-biztositasok.blog.hu/api/trackback/id/tr681440745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása