Kötelező biztosítás

Kötelező biztosítás minden mennyiségben, amit kötelezően tudni kell.

>> KGFB 2010

Linkelj!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Friss topikok

Magyar kötelező biztosítás 47 országra

2009.01.05. 12:52 KötelezőGuru

Tovább bővült a magyar kgfb területi hatálya.

Immár 47 országra érvényes a hazai autósok kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (kgfb) - közölte a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) keretében működő Nemzeti Iroda. Január 1-től a területi hatály kiterjed Oroszországra is, így akár Vlagyivosztokig autózhatunk a magyar biztosítási fedezettel.

Kevesen tudják, hogy magyar kgfb néhány Európán kívüli államra is érvényes, így Iránra, Izraelre, Marokkóra, Tunéziára és Törökország ázsiai részére, bár ezekre a területekre általában csak a nemzetközi fuvarozók jutnak el.

A magyar autósok az Európai Unió, illetőleg az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban a biztosítási fedezetüket az "EU-s rendszámmal" (baloldalon kék mezőben elhelyezkedő 12 sárga csillag és alatta a H jelzés) igazolják, a többi államban azonban a rendszám mellett szükség van a külön elhelyezett, ovális alakú ország jelzésre (H) is, amelyet nem helyettesítenek a más formátumú matricák. Ez utóbbi országok meglátogatása esetén különösen ajánlott a hagyományos, papíralapú Zöldkártya-igazolás kiváltása, amelyet a hazai felelősségbiztosítók díjmentesen bocsátanak ügyfeleik rendelkezésére.

Forrás: netrisk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kötelező biztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kotelezo-biztositasok.blog.hu/api/trackback/id/tr84859071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása